НВК "Кременецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5"


ads

#СпільноСильно Мріємо та діємо Проєкт,,Вишиванка від минувшини до сьогодення‘’

Доброго дня. Ми, команда НВК ‘’Кременецька ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ #5-ДНЗ‘’, вперше брали участь у такому масштабному проєкті. Чесно кажучи, я ,як наставник, тішуся такою активністю дітей і їхнім розумінням проблем громади.
 Коротко опишу нашу роботу, хоча відповіді на запитання надіслала. Вдало пройшов другий день роботи, кожен з п’ятнадцяти учасників команди малював щось своє. Основне, що діти навчилися прислухатися до думок інших та узгоджувати свої дії. Цікаво пройшов захист робіт.
Третій день - найважчий. Оскільки наші школярі - п'ятикласники, то тут серйозно треба підійти до  вибору і обґрунтування теми проєкту. Я, як наставник, була вражена учнями та їхніми ідеями. Було запропоновано три напрями, але діти пояснили, чому вибрали саме такий. Я спробую пояснити нашу думку.
Ми живемо в мальовничому місті Кременець, нас називають ‘’маленькою Швейцарією: неповторні Кременецькі гори, санна траса, трамплін, пам'ятки архітектури, розбудовується інфраструктура міста. А щоб зростав економічний рівень громади, потрібно, як один із напрямків розвивати туризм - це наше майбутнє (до такого висновку прийшли п’ятикласники).
Розглядали як варіант теми проекту допомогу безпритульним тваринам, але ми і так це робимо, брали участь у таких заходах.
Обговорили напрям екологічний - у нас частково сортують сміття. Періодично відбуваються акції ,,Чисте довкілля'', і немає такого жителя громади, щоб не знав про те.
Тому зупинилися на темі проєкту ,,Вишиванка від минувшини до сьогодення‘’.
Чому? Щоб громада рухалася вперед потрібно опиратися на свою культуру, етнічні особливості, навчитися поважати здобутки минулого, шанувати старших, знати своє коріння, родовід, поважати працю.
Вишивка – це той елемент, який єднає нас усіх як народ.
Роботу спланували на 6 етапів.
1. Зібрали величезну кількість матеріалу серед родичів учасників проєкту та представників кременецької громади
2. Провели заочну географічну подорож-мандрівку ,,Вишиваними шляхами України’’
3. Провели майстер-клас виготовлення захисної маски та прикрашення її вишивкою
(маски будуть подаровані як пасхальні подарунки)
4. Організували онлайн-зустріч з директором Кременецького краєзнавчого музею
5. Провели зустріч з нашою директоркою Аллою Марченко, яка чудово вишиває
6. Систематизували каталог робіт відомої місцевої вишивальниці Лариси Посух

Додаю відео і фото роботи.
#СпільноСильно Мріємо та діємо
https://www.facebook.com/groups/190292628739832/permalink/458510225251403/
#СпільноСильно Мріємо та діємо Проєкт,,Вишиванка від минувшини до сьогодення‘’ #СпільноСильно Мріємо та діємо Проєкт,,Вишиванка від минувшини до сьогодення‘’ Reviewed by nvk5.kremenets@gmail.com on травня 11, 2021 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.