НВК "Кременецька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №5"


ads
Михайло Грушевський
У кожного народу є свої історичні постаті першої величини, яких не в змозі прикрити пил віків. До таких велетнів української національної культури належить Михайло Грушевський (1866-1934) — визначний історик, археолог, літературознавець, соціолог, публіцист, письменник, організатор української науки, громадсько-політичний і державний діяч, засновник Української Народної Республіки.
 Цього року 29 вересня виповнюється 150 років від дня народження видатного діяча, голови Української Центральної Ради Михайла Грушевського. Відповідно до Указу Президента від 9 лютого 2015 року № 63 «Про відзначення 150-річчя від дня народження Михайла Грушевського» у вересні 2016 року проводяться Дні Михайла Грушевського в Україні.
Не залишився осторонь і наш навчальний заклад, в рамках святкування 150 – річчя від дня народження Михайла Грушевського у нашій школі було проведено ряд заходів, зокрема:
-         Діяла книжково-ілюстративна виставка «Михайло Грушевський – видатний історик, політичний діяч»;
-         Проведені тематичні виховні години;
-         Круглий стіл на тему: «Михайло Грушевський – політик та історик»;
-         Учні 9-11 класів переглянули відеофільм про життєвий шлях М.Грушевського тощо.

Завдяки даним заходам учні дізнались, що саме з його творчою спадщиною пов'язані ідеї відродження української культури і науки, історичної свідомості й національної гідності народу. Михайло Грушевський належить до тих громадських діячів, які сповна пізнали велич і насолоду тріумфу і гіркоту поразки, але до кінця залишилися вірними ідеї усього життя — самоствердженню свого народу. Пам'ять про нього — вічна, а його наукові праці — невичерпне джерело мудрості.
Reviewed by nvk5.kremenets@gmail.com on жовтня 09, 2016 Rating: 5

Немає коментарів:

На платформі Blogger.